تبلیغات سیاسی چیست ؟

پیش از این مطلب نمونه ها و انواع تبلیغات چاپی و غیر چاپی را برای معرفی کردیم از طرفی نیز به معرفی تبلیغات تجاری و انواع آننیز پرداختیم.اما در ادامه این مطلب به معرفی یکی از مهمترین نمونه های تبلیغاتی با نام تبلیغات سیاسی خواهیم پرداخت.از طرفی این نکته را نیز به یاد داشته باشید که گروه تبلیغاتی توزینو با ارائه خدمات بسیار زیادی در خصوص طراحی تراکت و همچنین چاپ تراکت آماده خدمت رسانی به شما خواهد بود.

تبلیغات سیاسی

تبلیغات سیاسی همگام با انسان متمدن وجود داشته است  ̨  دارای تاریخی بس بلند است و ریشه های آن در جامعه فاقد خط و کتاب  ̨  در ایامی که افراد برای انتقال اندیشه و خواست های خود به یکدیگربه جز گوش و دهان وسیله دیگری نداشتند  ̨  وجود داشته است . در این ایام  پیروان  ̨  اسطورهایی را که حاوی فرزانگی مقدس بود  ̨  برای جوانان نقل می کردند تا آنها را به شرکت در مناسک  آیین های کلان قبیله ای بر انگیزند .

تبلیغات سیاسی

انواع تبلیغات سیاسی

در یونان و رم باستان فیلسوفان و سخنوران  ̨  اندیشه های خود را با صدای بلند در میادین عمومی برای مردم می خوانند  ̨  آنان به کمک جاذبه کلام خود احساسات مردم را تحریک کرده  ̨  آنها را به دنبال خود می کشاندند . هومر شاعر یونانی اشعار خود را بر مبنای بیان شفاهی می سرود و نقالان که از دهکده ای به دهکده دیگر می رفتند و در رفت و آمد بودند شعر های او را که  بیشتر در مورد داستان های خدایان بود  ̨  در میدان عمومی برای مردم می خواندند .

اما این گونه تبلیغات اگر چه تاثیرات گوناگونی دارد امادر مجموع سیستماتیک و علمی نیست . تبلیغات منظم و سیستماتیک ریشه در قرن هفدهم میلادی دارد  ̨  زیرا در این ایام یعنی در سال ۱۶۲۲ میلادی است که نخستین سازمان منظم برای تبلیغات سیاسی توسط پاپ گرگوری پانزدهم در واتیکان به نام ( جامعه مقدس ترویج ایمان کلیسای کاتولیک) که مطمئنا” اهدافی متفاوت و وسیع تر از یک موسسه دینی داشت برپا شد .

تعریف تبلیغات سیاسی

تعاریف

تبلیغات سیاسی یا پروپاگاندا از لغت لاتین (preopagave) مشتق شده است ̨ در فرهنگ انگلیسی به معنای پروراندن ̨ دوباره سازی و انتقال دادن آمده است .

فرهنگ بین المللی وبستر برای اصطلاح فوق این تعریف را ارئه می دهد : کوششی است برای دکترین و یک نظام اعتقادی و فکری خاص .

در فرهنگ اصطلاحات اجتماعی و اقتصادی ذیل واژه مذکور چنین آمده است : فن اطلاع دادن یا گرفتن آن با استفاده از مطبوعات  ̨  تراکت ها یا اوراق کوچک تبلیغاتی  ̨  رادیو  ̨  سینما  ̨  تلوزیون و همچنین از فن تلقین ( که به معنای معلومات روان شناختی است ساخته شده  است ) پروپاگاندا در بی طرفانه ترین یا خنثی ترین مفهوم به معنای پخش یا تحریک یا به حرکت وا داشتن اندیشه های خاص است .

هر گاه از کلمات  ̨  نمادها ̨ موزیک ̨ پرچم ̨ آثار باستانی و اساطیر برای تاثیر بر افکار و اعتقادات مردم استفاده گردد به این تبلیغ پروپاگاندا گفته می شود .

تبلیغات سیاسی

تبلیغات سیاسی منفی

برای اینکه بتوان هویت یک پیام را به عنوان پروپاگاندا باز شناخت باید بتوان معنای منفی و نادرست را در آن یافت .

اصطلاحاتی که اغلب به عنوان پروپاگاندا به کار می روند عبارتند از : دروغ  ̨  تحریف  ̨  فریب  ̨  دستکاری اطلاعات  ̨  جنگ روانی و شستشوی مغزی . تبلیغات سیاسی زمانی معنای نادرست و منفی به خود می گیرد که مبلغین سیاسی از شیوه های نادرست و نا مشروع در تبلیغات خود استفاده کنند تعدادی از این شیوه ها عبارتند از :

  • ایجاد جو کاذب که از دیرینه ترین رویه های تبلیغاتی است مثل : شایعه سازی  ̨  ایجاد بدبینی  ̨  دروغ .
  •  اغراق در بها دادن مثلا” ذهن مردم را به مسائل جزیی مشغول کردن  ̨  کم بها دادن به مسائل اساسی و بزرگ کردن شخصیت هایی که دارای گذشته درخشان نیستند و بد نام کردن خدمتگزاران واقعی .
  • تحریف شعارها
  • القائ افکار کاذب
  • ایجاد حس رقابت : که در این روش با ایجاد درگیری و نزاع امکان انتخاب فرد شایسته را کم می نمایند .
  • هماهنگی و یکنواختی : به معنای تکرار یک معنا با ظواهر و چهره های مختلف از جانب جناح های مختلف .
  • بکارگیری جناح های موافق و مخالف
  • بهره گیری از القاب و عناوین ظاهری

دیدگاه خود را بنویسید

اگر شما هیچ حساب کاربری ندارید ثبت نام کنید، برای ارسال دیدگاه نیاز است که ثبت نام و یا وارد شوید.

Call Now Buttonتماس با ما